PROIECT ÎN PREMIERĂ

0
111

Proiect în premieră la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Buzău. În cadrul proiectului ERASMUS mai mulți elevi de la Alimentație Publică vor pleca în Spania, unde vor face practică la câteva unități de profil din Málaga. Elevii care au fost aleşi să participe la acest proiect au trecut printr-o selecție extrem de dură. Ei au avut de susținut mai întâi o probă teoretică, iar mai apoi, cei care au trecut de prima etapă au avut de susținut proba practică acolo unde și-a demonstrat măiestria și cunoștințele acumulate la ore. Rezultatele au fost extrem de bune, unul dintre elevi obținând nota maximă, ceea ce a făcut ca mai mulți dintre ei să fie selectați în cadrul acestui proiect.

Încadrarea acestor elevi în programul ERASMUS reprezintă o oprotunitate pentru ei de a afla ce perspective ar avea să lucreze în străinătate, în condițiile în care, în România, agenții economici sunt destul de reținuți în a angaja elevi care provin din Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă.

Implementarea unui astfel de proiect a fost unul de lungă durată. Valoarea acestui proiect este de aproape 29.000 de euro, în cadrul acestor sume fiind incluse transportul, subvenția pentru masa și cazarea elevilor și profesorilor, precum și bani de cheltuială.

Doamna Tudor este profesorul care îi îndrumă pe elevi, în secretele artei culinare. Ea spune că aceștia sunt bine pregătiți și speră ca deplasarea în Spania să reprezinte pentru ei o experiență din care să conștientizeze că practica pe care o vor face în Malaga îi va influența pozitiv pe plan profesional și nu numai.

Copiii se declară încântați că vor avea parte de o astfel de experiență, iar unii dintre ei spun că abia așteaptă să intre în contact cu cultura spaniolă precum și cu secretele artei culinare din zonă.

Această experiență înseamnă pentru copii o reală șansă de a se angaja atât în țară cât și în străinătate.

Pe lista celor ce vor merge în Malaga, Spania se află 13 elevi, dintre care 5 sunt rezervă. Asta însemană că dacă unul din primii 8 care au fost selectați, nu poate veni, atunci locul acestuia va fi luat de cel care este trecut pe lista de rezervă.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ