PROIECT INEDIT

0
78

Un tronson de aproximativ un kilometru al Bulevardului Unirii, mai exact de la intrarea în municipiul Buzău dinspre Ploiești, va intra cât de curând într-un amplu proces de modernizare și cosmetizare. Proiectul la care se va lucra intens în lunile martie și aprilie prevede refacerea trotuarelor, înființarea unor piste de bicicletă și îngroparea cablurilor aflate în prezent pe stâlpi. În premieră, pe acest tronson vor fi amplasate patru conducte, numite canalizații, la 30 de centimetri adâncime unde vor fi coborâte cablurile de pe stâlp.

Actul normativ a fost adoptat în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Municipal de joi. Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma speră ca ampla lucrare să fie finalizată până la începutul lunii mai. Totodată, el a adăugat că prin realizarea unui astfel de proiect se va rezolva o problemă de imagine a orașului.

Următoarea zonă în care se va implementa același concept va fi Aleea Sporturilor, programată în acest an să fie modernizată prin refacerea asfaltului, a trotuarelor și înființarea unor piste de bicicletă. Totodată, același sistem ar urma să fie folosit și pe străzile principale din oraș, pe care circulă autobuzele Trans Bus.

Primarul Constantin Toma ia în calcul o eventuală nemulțumire din partea reprezentanților de la Electrica sau a altor firme de telecomunicații, care ar putea pune piedici proiectului. Edilul susține că este pregătit să ducă până la capăt acest proiect.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ