PROIECT MODIFICAT! Juriștii Prefecturii, prezenți la ședințele CLM

0
36

La ședința Consiliului Local Municipal de la finalul lunii iunie, pe ordinea de zi s-a aflat un proiect de hotărâre ce viza reducerea tarifului apei meteorice cu 50%. Proiectul a stârnit discuții în contradictoriu, care s-au finalizat cu concluzia că aleșii locali nu au puterea de a reduce aceste tarife și prin urmare s-a trecut la modificarea textului proiectului. Însă se pare că doar titlul a fost schimbat, dar conținutul a rămas același. Situația a fost reclamată la Instituția Prefectului de un consilier al opoziției. Juriștii au analizat documentele și au identificat o eroare materială.
Acum responsabilii din Primărie vor corecta eroarea și vor trimite din nou proiectul de hotărâre către Prefectură pentru a obține avizul de legalitate. Primarul Constantin Toma spune că cei doi juriști ai Primăriei au o misiune aproape imposbilă pentru că zilnic au de verificat sute de documente și din această cauză apar uneori greșeli.
Prefectul județului a declarat astăzi că ia în calcul varianta de a trimite un jurist al instituției la ședințele Consiliului Local Municipal care să ofere lămuriri aleșilor atunci când au dubii în ceea ce privește votul proiectelor de hotărâre.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ