PROIECT PENTRU EFICIENTIZAREA SISTEMULUI TERMIC

0
124

Consiliul Local Municipal a aprobat în şedinţa ordinară de vineri un proiect de hotărâre pentru aprobarea studiului de fezabilitate în vederea stabilirii unor zone unitare, în baza căruia să poată fi luate măsuri de eficientizare a sistemului centralizat de încălzire. Studiul are în vedere reabilitarea punctelor termice de distribuţie arondate.
Conducerea Primăriei Buzău consideră că este necesară delimitarea zonelor unitare de încălzire la nivelul municipiului, motiv pentru care a pus pe ordinea de zi a şedinţei de vineri un proiect de hotărâre, în acest sens. Astfel, a fost elaborat un studiu de fezabilitate pentru analizarea şi identificarea unor variante alternative de producere şi furnizare a agentului termic primar prin utilizarea unor surse proprii având ca bază de pornire actualul inventar pentru reţelele de termoficare, surse proprii de producere a energiei termice şi a substaţiilor existente.
Pe baza acestui studiu, spune primarul Constantin Toma, se poate trece la un proiect tehnic de detaliu, iar apoi la proiectare tehnică şiu execuţie. Pentru anul viitor, municipalitatea intenţionează să pregătească un sistem de încălzire centrală fără Regia Autonomă Municipală. Proiectul a fost aprobat de consilierii locali, după îndelungi dezbateri.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ