Proiect pentru reducerea infecțiilor nosocomiale

0
9

Echipamente de decontaminare și dezinfectare a personalului medical
38 de milioane de lei va investi Consiliul Județean în proiectul privind “Reducerea riscului de infecții nosocomiale la nivelul Spitalului Județean de Urgență Buzău”. Finanțarea va fi asugurată prin Planul Național de Redresare și Reziență, plus o cotă de cofinanțare iar lucrările aferente proiectului sunt propuse a se finalize până în luna mai a anului 2024. În vederea prevenirii infecțiilor asociate asistenței medicale în Spitalul Județean de Urgență Buzău, controlul microbiologic al aerului va urma să fie realizat prin intermediul unor instalații specifice de aer condiționat, instalații de dezinfectare a personalului medical, precum și echipamente de decontaminare a mediului.
Proiectul prevede organizarea unui număr de 23 de saloane cu un singur pat în vederea izolării microbiologice în secții precum Neurologie, Cardiologie, Chirurgie, ATI, Urologie și Ortopedie. Totodată vor fi amenajate izolatoare în pavilioanele Oncologie, Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase. În prezent dotarea spitalului cu echipamente și materiale privind prevenirea și reducerea infecțiilor nosocomiale este inferioară și departe de standardele europene. Infecțiile intraspitalicești sunt deosebit de grave și produc de multe ori decese.
Potrivit unui raport al Consiliului Județean, rata infecțiilor nosocomiale la Spitalul Județean Buzău este de 0,96 la sută.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ