PROIECTE CU FONDURI EUROPENE

0
41

Anul viitor începe în forță la Primăria Buzău. De curând, au fost aprobate mai multe proiecte cu fonduri europene, urmând ca în 2019 să fie demarate. Acestea vizează atât asfaltarea unor străzi importante din municipiu, precum și înființarea de stații pentru biciclete. Totodată, cu bani europeni se vor achizițioana autobuze electrice și se vor face investiții în sisteme inteligente de fluidizare a traficului.
Anul viitor se anunță a fi unul al fondurilor europene pentru Primăria Buzău. Municipalitatea a depus mai multe proiecte pentru care a primit aprobare și care se vor derula din 2019. Aleșii locali au aprobat studiile de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai proiectelor, urmând să primească finanțarea. Proiectele vizează atât asfaltarea unor străzi importante din municipiu, precum și înființarea de stații de închiriere și piste pentru biciclete.
Un alt proiect care nu este finanțat prin fonduri europene vizează asfaltarea completă a străzilor Horticolei, 1 Decembrie 1918 și Aleea Industriilor, care va fi demarat în primăvara anului viitor. În paralel, cu bani europeni se vor achizițioana autobuze electrice și se vor face investiții în sisteme inteligente de fluidizare a traficului.
Bani europeni vor fi investiți și în centrul orașului. Piața Daciei va căpăta o noua imagine, va deveni un spațiu de promenadă, plin de verdeață și de spații pentru petrecere a timpului liber. În plus, pe străzile mici din jurul Primăriei traficul auto va fi interzis.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ