PROIECTE LA STAȚIUNEA DE CERCETARE LEGUMICOLĂ

0
68

Munca cercetătorilor de la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă a reușit să crească faima legumelor sănătoase de la Buzău. Oameni din întreaga țară, dar și din străinatate vin la Staţiune, sau solicită să le fie trimise răsaduri şi semințe. Deși instituția beneficiază de o dotare precară, iar sursele de finanțare nu prea există, planuri de viitor sunt.
La Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă sunt multe proiecte în derulare, iar angajații depun eforturi ca partea de cercetare să se mențină pe linia de plutire, indiferent de situaţie. Stațiunea produce doar 5% din seminţele și răsadurile care se cer pe piața din România. Cercetătorii au ca scop să producă semințe și răsaduri mai ieftine, în comparație cu cele din import, care să raspundă mai bine la clima din țara noastă.
De la un an la altul, diferențele climatice, produc efecte negative asupra evoluţiei plantelor. Drept urmare, cercetătorii își doresc să identifice care sunt soiurile care fac față la noile condiții.
În domeniul cercetării sunt multe de făcut, însă finanţarea este de multă vreme una insuficienă.

IULIANA SÎRBESCU/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ