PROIECTE ÎN SĂNĂTATE PE 2018

0
80

De-a lungul anilor, sănătatea buzoiană s-a confruntat în permanență fie cu deficit acut de personal, fie cu aparatură medicală depășită ceea ce îngreuna și mai mult actul medical. Totuși, în ultima perioadă, Spitalul Județean cu sprijinul Consiliului Județean a mai reușit să mai reducă din acest handicap. Vorbim aici despre aducerea unor medici noi la unitatea medicală, fie de modernizarea unor unități medicale din județ și chiar a unor secții din Spitalul Județean. Pentru acest an, blocul operator din cea mai mare unitate medicală din județul nostru va intra într-un amplu proces de modernizare.

Într-o renovare completă, cu fonduri europene, va intra în acest an și una dintre secțiile exterioare ale Spitalului Județean Buzău.  

 Spitalul Județean va fi dotat cu un RMN (aparat de rezonanță magnetică nucleară) și cu un PACS (sistem de arhivare a imaginilor medicale) prin Proiectul privind Reforma Sistemului Sanitar, implementat de Ministerul Sănătății. Spitalul Județean este unul dintre beneficiarii unui program de dotare cu aparate computer tomograf, aparate de rezonanță magnetică și sisteme informatice folosite în domeniul imagisticii medicale pe care Ministerul Sănătății l-a anunțat în urmă cu câteva zile. Unitatea medicală precum și alte spitale din țară care vor beneficia de noile achiziții vor primi aceste echipamente peste o lună și jumătate.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ