Proiecte SF pentru municipiul Buzău! Administraţia publică are planuri mari pentru transportul în comun

0
41

Platoul din centrul oraşului acoperit cu verdeaţă, sistem nou de semaforizare, parcări sub sau supraterane şi autobuze nepoluante care îşi schimbă singure culoarea semaforului în verde pentru a respecta întocmai programul în trafic. Toate acestea par desprinse dintr-un film SF dar fac parte din planul de mobilitate al Primăriei Buzău ce se doreşte a fi implementat pînă în anul 2020. Documentul tehnic are la bază un sondaj la care au participat peste 1600 de buzoieni. În funcţie de răspunsuri, administraţia publică a realizat o proiecţie a investiţiilor ce necesită a fi realizate în oraş.
Analiza a mai scos în evidenţă faptul că buzoienii sunt mulţumiţi cu numărul liniilor pe care circulă autobuzele dar şi-ar dori o frecvenţă îmbunătăţită funcţie de programul de lucru pe care îl au. Totodată o flotă de autobuze noi şi sigure ar creşte încrederea oamenilor în transportul public de persoane.
Tot la capitolul transport sunt prevăzute soluţii tehnice pentru refacerea carosabilului, în special pe traseele frecventate de mijloacele de transport în comun, sistemul e-ticketing dar şi parcările. Un proiect ceva mai vechi dar care a captat de fiecare dată atenţia este cel referitor la amenajarea unor parcări sub sau supraterane.
Share – space în centrul oraşului sau pe înţelesul tuturor o zonă în care pietonii au prioritate. Piaţa Dacia ar putea arăta ca în trecut cu grădini şi spaţii verzi, un loc propice petrecerii timpului liber. Planul de mobilitate pe transport a fost structurat pe trei paliere iar cel mai important este cel gîndit pe termen lung pînă în anul 2020 cu o extindere de încă 10 ani. Ce-a dea treia soluţie conţine alte 62 de subcapitole din care primăria şi-a prioritizat proiectele cele mai importante care merităm finanţare europeană. Conform planului pe termen lung, municipalitatea ar urma să finalizeze lucrările de consolidare a podului de la Vadu Paşii dar şi realizarea unor sisteme park-and-ride la intrările în oraş pentru a le veni în ajutor şoferilor care vor să îşi lase maşina pentru a folosi mijloacele de transport în comun. 35 de milioane de euro va putea atrage Primăria Buzău pînă în anul 2020 pentru realizarea proiectelor dorite.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ