PROIECTUL IAZUL MORILOR AŞTEAPTĂ FINANŢARE

0
283

Proiectul Iazul Morilor, care va schimba radical aspectul străzii Frăsinet din Buzău, intră în linie dreaptă. Toate garajele metalice care se aflau în zonă au fost ridicate, iar după alocarea fondurilor necesare, Primăria urmează să găsească un constructor pentru realizarea lucrărilor.
După ce toate garajele metalice de pe strada Frăsinet au fost ridicate, locul este pregătit pentru începerea lucrărilor de amenajare a zonei, prevăzute în proiectul Iazul Morilor. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi, la începutul lunii, în Consiliul Local Municipal. Lucrările vor putea începe, în curând, speră conducerea primăriei. După aprobarea bugetului, când putea fi alocată finanţarea, urmează să fie semnat un contract cu o firmă de construcţii pentru realizarea, la pachet, a proiectării şi execuţiei.
Porțiunea din strada Frăsinet, situată între hypermarketuri și biserica „Sfântul Ștefan”, cu o lungime de 300 de metri, va intra într-un amplu proces de modernizare. Prin acest proiect se dorește să se scoată la suprafață vechiul Iaz al Morii, care trece pe sub strada Frăsinet și care va curge la suprafață pe un canal de 11 metri lățime. Conform proiectului, pământul rezultat din săpăturile pentru canal va fi utilizat pentru crearea unei elevații, situată chiar lângă iaz. Partea înălțată va servi drept loc de promenadă pentru pietoni și bicicliști și va adăposti terase, galerii comerciale, locuri de joacă pentru copii și alte spații de agrement. Valoarea investiţiei se ridică la peste 5,1 milioane de lei, sumă care va fi suportată din bugetul local.

Laurenţiu Marinov/Andrei Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ