PROIECTUL IAZUL MORILOR, PREZENTAT DE ARHITECŢI

0
356

O oază de verdeaţă şi de linişte promite Primăria, în locul garajelor demolate de pe strada Frăsinet. Proiectul de amenajare a Iazului Morilor, pe porţiunea cuprinsă între centrele comerciale şi biserica Sfântul Ştefan, anunţat cu mai mult timp în urmă de administraţia Palatului Comunal, prinde contur. Arhitecţii au prezentat schiţele şi machetele viitoarei faleze.
O porţiune de câteva sute de metri de pe strada Frăsinet, cuprinsă între centrele comerciale şi biserica Sfântul Ştefan, ar putea a deveni una dintre atracţiile oraşului. Zona va complet transformată şi amenajată cu faleză, cu terase şi mori de apă, spaţii de expoziţie, o cafenea, o sală multifuncţională şi un părculeţ. Arhitecţii care fac parte din echipa de proiect au prezentat în Consiliul Local Municipal ce au avut în vedere când au realizat planurile.
Investiţia va fi derulată cu fonduri ale Primăriei Buzău, în urma unui credit bancar obţinut anul trecut. Studiul de fezabilitate şi proiectul sunt deja realizate, firma care va realiza investiţia a fost aleasă, iar în curând vor începe lucrările. Iazul Morilor pleacă din râul Buzău, de la stăvilarul de la Verneşti, curge între Drumul Naţional 10 şi râul Buzău, traversează tot cartierul Simileasca apoi intră în subteran, în dreptul Galleria Mall. Apa curge prin tuburi pe sub strada Frăsinet, continuă pe sub blocurile din cartierele Broşteni şi Dorobanţi şi iese din nou la suprafaţă spre balta de pescuit a Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ