Promisiuni pentru zona Vulcanii Noroioși

0
38

Primele asfaltări după 1989
Consiliul Județean Buzău își propune asflatarea drumului care facilitează legătura spre Vulcanii Noroioși. Pentru că suma necesară nu poate fi suportată din bugetul instituției, cel mai probabil investiția se va face din fonduri europene sau fonduri guvernamentale.
Zona Vulcanilor Noroioși reprezintă un punct turistic de atracție pentru județul Buzău și nu numai. Anual mii de turiști de pe întreg cuprinsul țării vizitează aria protejată, peisajul selenar fiind unic în Europa. Drumul care duce până în zona vulcanilor este nereabilitat motiv pentru care autoritățile județene își propun să investească în infrastructura rutieră. Va trebui găsită însă o soluție financiară guvernamentală sau europeană, având în vedere suma considerabilă de care Consiliul Județean are nevoie.
Drumul spre Vulcanii Noroioși nu a fost reabilitat niciodată.
Recent Consiliul Județean a demarat lucrări de semnalizare a teritoriului Geoparcului Ținutul Buzăului cu montarea indicatoarelor turistice și a panourilor informative. Primele indicatoare instalate au fost cele spre Vulcanii Noroioși.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ