PROPUNERE DE REDENUMIRE A PIEŢEI DACIA

0
110

Locuitorii municipiului Buzău sunt invitaţi de Primărie să îşi exprime părerea cu privire la un proiect de hotărâre prin care se doreşte schimbarea denumirii Pieţei Dacia, în Piaţa Revoluţiei 1989. Proiectul a fost iniţiat de un consilier local, împreună cu o asociaţie de revoluţionari şi urmează să fie supus la vot în şedinţa Consiliului Local Municipal din luna martie.
Consiliul Local Municipal a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre prin care Piaţa Dacia, din centrul oraşului, ar urma să să fie redenumită Piaţa Revoluţiei 1989. Solicitarea vine din partea consilierului local Silviu Roşioru și Asociației Club 22 Buzău a Luptătorilor în Revoluția din Decembrie 1989. Zilele acestea, propunerea poate fi studiată de cetăţenii oraşului, pe site-ul şi la avizierul Primăriei municipiului Buzău. Propunerile, sugestiile sau opiniile cu privire la proiectul de hotărâre pot fi depuse la, la Ghişeul Unic, al primăriei. Demersul consilierului Roşioru nu este pe placul primarului Constantin Toma, care consideră inoportună schimbarea denumirii celui mai emblematic loc al Buzăului.
Schimbarea denumirii ar crea şi numeroase neajunsuri cetăţenilor şi firmelor din zonă, care ar trebui să îşi schimbe documentele. Conform Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, au fost identificate 36 persoane juridice cu sediile sociale în Piața Daciei şi alte 31 de sedii secundare ale acestora. De asemenea, un număr de 648 persoane au domiciliul în Piața Daciei, persoane care vor trebui să-şi schimbe cărţile de identitate în termen de 15 zile de la redenumirea străzii. Totodată, în conformitate Legea cadastrului şi publicităţii imobiliare, modificarea adresei administrative a imobilului se notează în Cartea Funciară. De asemenea, vor trebui făcute modificări şi în alte acte privind contractele cu furnizorii de utilităţi, casele de marcat, bănci, etc.
Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ