PROPUNERI DE LA BUZĂU PENTRU LEGEA EDUCAȚIEI

0
66

Oficialii Ministerului Educației au demarat ample dezbateri legate de modificarea Legii Educației. La rândul lor, șefii învățământului buzoian au organizat mai multe întâlniri cu elevii, profesorii, dar și cu părinți sau autorități locale. În urma discuțiilor, s-au tras câteva concluzii, pe care reprezentanții Inspectoratului Școlar le-au înaintat către Ministerul Educației.

Pentru a deveni reguli, modificările majore puse în dezbatere ar trebui să aibă un sprijin larg din partea mai multor inspectorate şcolare şi a directorilor de licee din ţară. Noile propuneri vin în concordanţă cu politica Ministerului Educaţiei de a încuraja învăţământul dual profesional, prin formarea de tineri în diverse meserii, în relație cu cerinţele agenţilor economici.

În același timp, șefii Inspectoratului Școlar nu sunt convinși că propunerile lor vor fi puse în practică, mai ales că au constatat o reticență atât din partea elevilor, cât și a părinților ca tinerii să aleagă o școală profesională după absolvirea gimnaziului și să învețe meserii. Cei mai mulți se axează pe un profil teoretic, care nu îi ajută în găsirea unui loc de muncă după finalizare celor 12 clase.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ