PROTECŢIA CIVILĂ, LA ZI DE SĂRBĂTOARE! 84 de ani de activitate în folosul oamenilor

0
72

În fiecare an, pe 28 februarie, pompierii sărbătoresc Ziua Protecţiei Civile. În 2017 s-au împlinit 84 de ani de activitate, motiv pentru care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a organizat „Ziua Porţilor Deschise”. La unitatea din municipiul Buzău, mai mulţi elevi au fost invitaţi să ia parte la o prezentare a tehnicii de luptă folosite de către pompieri în cadrul activităţilor de zi cu zi. Cei mici au învăţat tipurile de autospeciale, dar şi manevrele pe care salvatorii le fac în timpul misiunilor.
Dincolo de caracterul festiv al datei de 28 februarie, Ziua Protecţiei Civile aduce în prim plan activitatea serviciului şi acţiunile pe care le întreprind specialiştii. Sunt misiuni diverse , de la dezamorsarea muniţiilor rămase neexplodate la gestionarea situaţiilor de urgenţă, care implică cel mai des dezastrele naturale. Judeţul Buzău este caracterizat de hazarde, respectiv cutremure, inundaţii, alunecări de teren sau incendii de pădure ori vegetaţie uscată. Printre cele mai des întâlnite situaţii la care au acţionat angajaţii Protecţiei Civile sunt înzăpezirile. Aproape că nu există an în care salvatorii să nu intervină pentru salvarea de vieţi omeneşti din faţa urgiei albe.
Printre cele mai semnificative intervenţii la care au participat specialiştii Protecţiei Civile anul trecut se mai numără accidentul rutier de la intersecţia DN1B cu DJ 103R, unde un autotren încărcat cu 24 tone de azotat de amoniu a derapat în afara părţii carosabile producând panică în rândul participanţilor la trafic şi al populaţiei din zonă. Tot în 2016, salvatorii au intervenit la incendiul produs la un autotren încărcat cu 840 de butelii cu butan în zona localităţii Mihăileşti. Tot în urmă cu un an, pompierii au avut drept misiune stingerea unui incendiu produs la o locomotivă.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ