Protecția Consumatorilor verifică produsele de post

0
31

Sancțiunile drastice pentru etichetare necorespunzătoare
Am intrat oficial în Postul Crăciunului, cel mai lung după cel al Paștelui, care se întinde pe o perioadă de 40 de zile până pe data de 24 decembrie. În aceste zile sunt la mare căutare fructele și legumele, peștele dar și produsele preparate sau semi-preparate. Comisarii Protecției Consumatorilor vor demara verificări având în vedere că de-a lungul timpului au fost găsite în anumite produse de post urme de lapte, de carne sau alte ingrediente de acest fel. Sancțiunile pentru etichetare necorespunzătoare sunt drastice.
Comisarii Protecției Consumatorilor recomandă celor care vor consume preparate din post în următoarea perioadă să fie atenți la etichetele de pe produse.
Autoritățile avertizează asupra faptului că pe unele ambalaje există pe lângă lista cu ingrediente şi afirmaţia „poate conţine urme de ou, lapte…”, iar aceasta este o informaţie oferită voluntar de producător şi înseamnă că, în ciuda tuturor asigurărilor luate pe perioada producţiei, cele mai mici urme din ingredientele menţionate nu pot fi evitate.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ