PROTEST AL MUNCITORILOR LA NEHOIU

0
2891

Angajaţii fabricii de mobilă nu şi-au primit salariile
Au muncit, dar nu au fost plătiţi. Este situaţia dramatică a angajaţilor fabricii de mobilă din Nehoiu, care sătui să tot aştepte să-şi primească salariil,e au ieşit joi, dimineaţă să protesteze, în faţa societăii.
Salarii neplătite şi contracte de muncă încălcate de conducerea societăţii. Acestea sunt motivele care i-au adus pe angajaţii fabricii de mobilă din Nehoiu în pragul disperării. Oamenii spun că au datorii şi facturi de plătit, copii de ţinut în şcoli, iar salariile nu le sunt plătite deşi ei merg la muncă. În jur de 50 de angajați ai fabricii de mobilă Nikmob Nehoiu au organizat un protest în curtea societății nemulțumiți de faptul că nu și-au mai primit salariile din luna aprilie.
Situația este una dramatică pentru mulți dintre muncitori. Cu rate la bănci, datorii, fără tichete de masă și în situația în care există cazuri în care sunt unici susținători ai familiei cu ajutorul banilor pe care îi câștigau în fabrică, oamenii au izbucnit. Magazinele alimentare din zona nu le mai oferă produse pe datorie, iar aceștia se tem că vor ajunge pe drumuri.
La ultima întâlnirea pe care au avut-o cu conducerea fabricii de mobilă, le-a fost promis faptul că își vor primii banii abia spre jumătatea verii, lucru de neconceput pentru angajați. Situația s-ar părea că pleacă din lipsa comenzilor de care una dintre cele mai mari fabrici de mobilă din România suferă. Pe de altă parte muncitorii spun că există comenzi dar managementul defectuos al conducerii duce societatea în pragul falimentului.
Reprezentanții Nikmob nu au dorit să ofere declarații pe marginea subiectului.
La protest a fost prezent și primarul orașului Nehoiu, Ionuț Milea, care a încercat să medieze conflictul dintre societate și angajați.
Deocamdată nu s-a ajuns la un acord pentru stingerea conflictului. O nouă întâlnire între angajați, Primăria Nehoiu și conducerea fabricii urmează să aibă loc săptămâna viitoare.
Este pentru a două oară când oamenii ies în stada și promit că nu vor înceta protestele până când nu își vor recupera drepturile salariale.

Florin Zafiu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ