Acuzații împotriva URBIS și Primăriei Buzău
Decizia Primăriei Buzău de a distruge gardurile vii a dat naștere unui val de critici din partea buzoienilor. Consilieri locali și foști reprezentanți ai administrației locale arată că decizia este una pur economică ce nu ține cont de fapt de părerea oamenilor, lăsând să se întrevadă lacune grave în ceea ce privește cunoașterea unor noțiuni de urbanism și protecție a mediului înconjurător din parte celor care au decis desfințarea perdelelor verzi. Buzoienii sunt îndemnați să se opună.
Municipiul Buzău arată deplorabil după ce Urbis Serv a desființat o bună parte dintre gardurile vii aflate între blocuri. Pentru că societatea delegată cu lucrările de întreținere se confruntă cu probleme financiare, administrația locală a ales să scoată toate gardurile vii din oraș astfel încât la vară nu vor mai avea bătăi de cap legate de întreținerea acestora. Mai puține garduri vii, mai puțini angajați și cheltuieli. Buzoienii sunt îndemnați să se opună atunci când spațiile verzi care includ și gardurile vii sunt distruse.
Fostul viceprimar al municipiului Buzău, Constantin Ionescu a declarat că lucrările de întreținere a spațiilor verzi, care includ și aceste gardurii sunt plătite de buzoieni și nu ar trebui să țină cont de bugetul unei instituții.
În afara faptului că oferă oxigen, gardurile vii sunt perdele împotriva prafului și aduc un aport estetic între blocurile din beton. Administrația locală însă și-a motivat decizia de a le distruge prin faptul că adăpostesc deșeuri, fără să țină cont însă că Poliția Locală îi poate sancționa pe cei care aruncă gunoaie, existând în același timp o firmă delegată pentru efectuarea lucrărilor de salubrizare în oraș.
Sute de buzoieni s-au arătat indignați de faptul că administrația locală a decis distrugerea gardurilor vii în situația în care orașul Buzău devine din ce în ce mai aglomerat din pricina mașinilor iar betoanele iau locul spațiilor verzi.
Florin Zafiu
Adrian Meteleanu