PROTEST ÎN FAȚA PRIMĂRIEI

0
107

Elevii de la Liceul Costin Nenițescu au ieșit, vineri, în stradă. Liceenii au protestat față de decizia Primăriei și a Inspectoratului Școlar de a-i muta la o altă unitate de învățământ. Tinerii se simt nedreptățiți și sunt deciși să-și continue protestele până când autoritățile vor reveni asupra deciziei.
Elevii Liceului ”Costin Nenițescu” nu stau cu brațele în sân și trec la fapte. Tinerii au ieșit vineri în fața Primăriei unde au protestat, timp de două ore, față de decizia municipalității și a Inspectoratului Școlar de a-i muta în Liceul de Meserii și Servicii, situat pe strada Bazalt. Liceenii sunt revoltați de decizia luată de autorități și spun că sunt discriminați. Ei nu vor să plece din școala pentru care au optat atunci când au dat examen și spun că vor fi afectați de măsura care prevede mutarea lor la o altă unitate de învățământ.
Pe de altă parte, autoritățile transmit că lucrurile sunt stabilite deja, iar, de la 10 septembrie, elevii de la ”Costin Nenițescu” vor merge să studieze în incinta liceului de pe Bazalt, în timp ce în localul fostului Liceu de Chimie vor învăța liceenii de la ”Eminescu”, al căror sediu, monument istoric, va intra în reparații capitale, pentru care s-au alocat 5 milioane de euro. Reabilitarea va dura circa doi ani, iar primarul Constantin Toma spune că aceasta este cea mai bună soluție și că spiritele trebuie să se calmeze.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ