PROTEST LA AMBULANȚĂ

0
168

Zeci de asistenți și ambulanțieri și-au strigat nemulțumirile care trenează de ani de zile și care nu le sunt luate în seamă, printr-un protest spontan, în curtea unităţii. Sindicatul a solicitat intervenția Ministrului Sănătății, pentru ca tot personalul operativ din Serviciului Județean de Ambulanță Buzău, care a desfășurat actvitatea pe teren, să beneficieze de stimulentul de risc pe perioada Stării de urgență decretată în lupta cu noul Covid-19.
Așa a început protestul angajaților Serviciului Județean de Ambulanță Buzău, desfășurat în curtea instituției. Liderii de sindicat susțin că au existat discriminări faţă de personalul operativ de intervenție, care în toată perioada Stării de urgență, a fost supus unui risc continuu , prin felul activităților din teren.
O altă problemă cu care se confruntă angajații se referă la salarizarea personalului de pe ambulanță , în special a asistenților medicali. De asemenea, protestatarii fac referire la statutul personalului operativ de intervenție, care a fost bolcat din toamna anului 2006, fără niciun motiv clar.
Angajații Serviciului de Ambulanță se plâng că lucrează în sistem de avarie, în sensul că personalul este nevoit să efectueze constant ore suplimentare, care, de multe ori nici nu le sunt remunerate. Asistenții și ambulanțierii afirmă că s-au săturat de incertitudini și vor să fie respectați pentru munca pe care o depun pentru salvarea oamenilor.
Potestul de miercuri este doar o prima etapă din calendarul întocmit de sindicaliștii din Ambulanță. Aceștia nu pun însă, problema unei greve generale.
Pe timpul protestului, care a durat o oră, Serviciul de Ambulanță Județean Buzău a asigurat intervenţiile de urgenţă la toate solicitările.

IULIANA SÎRBESCU/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ