PROTEST LA AMBULANȚĂ

0
93

Așa a început protestul angajaților Serviciului Județean de Ambulanță Buzău, desfășurat în curtea instituției. Zeci de asistenți și ambulanțieri și-au strigat nemulțumirile care trenează de ani de zile și care nu le sunt luate în seamă. Aceștia solicită, printre altele, stoparea diminuării veniturilor lunare ale personalului din sistemul sanitar şi îmbunătăţirea parcului auto.

Una dintre problemele cu care se confruntă angajații SAJ se referă la uzura mașinilor folosite la intervenții. Unele dintre autospeciale au sute de mii de kilometri la bord, iar o mașină nouă nu a mai ajuns în curtea Ambulanței de mai bine de doi ani. O altă problemă stringentă este lipsa de personal. Din această cauză, angajații lucrează în ture lungi și dese, iar o parte dintre mașini stau în garaj pentru că nu are cine să le folosească.

Angajații Serviciului  de Ambulanță se plâng că lucrează în sistem de avarie în sensul că personalul este nevoit să efectueze constant ore suplimentare, care, de multe ori, nici nu le sunt remunerate. Asistenții și ambulanțierii afirmă că s-au săturat de incertitudini și vor să fie respectați pentru munca pe care  depun pentru salvarea oamenilor.

Potestul de astăzi este doar o prima etapă din calendarul întocmit de sindicaliștii din Ambulanță. Aceștia vor merge la discuții alături de guvernanți, însă sunt deciși chiar să declanșeze greva generală dacă cererile lor nu vor fi luate în seamă.

Pe timpul protestului, care a durat o oră, Serviciul de Ambulanță Județean Buzău a asigurat intervenţiile de urgenţă la toate solicitările. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ