Protest paşnic în faţa Prefecturii! Profesorii buzoieni nemulţumiţi de grila salarială

0
121

Peste 100 de cadre didactice din judeţul Buzău au protestat în faţa Prefecturii nemulţumiţi de noua Lege a salarizării care plasează învăţămîntul pe ultima treapă ca importanţă în sistemul bugetar. Cadrele didactice au protestat paşnic însă mesajele transmise către guvernanţi au fost clare. În cazul în care profesorii nu vor fi remuneraţi conform statutului şi a vechimii în muncă atunci protestele vor continua. Nu este exlusă nici greva generală.
Mai bine de 100 de profesori buzoieni, membri ai Sindicatului Învăţămîntului Preuniversitar, au protestat în această după-amiază în faţa Prefecturii. Prin această acţiune cadrele didactice au atras atenţia asupra faptului că noua lege a salarizării, care nu a trecut încă de camera decizională a Parlamentului, situează învăţămîntul pe ultima treaptă în sistemul bugetar alături de angajaţii necalificaţi. Totodată sindicaliştii cer guvernanţilor acordarea unui spor de suprasolicitare neuropsihică prin creşterea salariilor de bază cu 3% avînd în vedere că stresul la care este supus un profesor nu este comparabil cu cel al altor categorii de bugetari. Pentru a pune capăt protestelor, Parlamentul României va trebui să dea curs solicitării profesorilor de creştere a salariilor cu 20 la sută începînd cu data de 1 iulie 2017. În caz contrar cadrele didactice ameninţă cu greva generală.
Cadrele didactice sunt de părere că legea salarizării reprezintă o jignire la adresa învăţămîntului românesc şi a tuturor angajaţilor din sistem.
Pentru a reprezenta cît mai corect treptele de salarizare pe care au fost încadraţi profesorii, sindicaliştii au făcut pe viu o demonstraţie.
Protestele buzoienilor vor continua miercuri la Bucureşti acolo unde se anunţă o grevă în faţa Parlamentului.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ