PROTEST SPONTAN LA APIA

0
107

Angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură Buzău au întrerupt astăzi lucrul în semn de protest faţă de modificările legilor fiscale şi ale unor prevederi din legea salarizării, care îi afectează în mod direct. Funcţionarii spun că de la anul, salariile le vor fi scăzute cu câteva sute de lei.

Cei aproximativ o sută de salariaţi ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru  Agricultură au protestat joi dimineaţă în faţa sediului din Buzău, dar şi în centrele locale din judeţ.  Ei şi-au întrerupt programul obişnuit de muncă pentru a-şi exprima nemulţumirile faţă de măsura trecerii contribuţiilor de la angajator al angajat, şi legii salarizării. Funcţionarii spun că nu cer majorări de salarii, ci doar să nu le fie scăzute lefurile.

În urma unor simulări, funcţionarii APIA au ajuns la concluzia că aproape toate salariile vor scădea,  iar cele mai semnificative pierderi le vor întregistra cei cu vechime mare şi cei cu funcţii. Este vorba despre sume considerabile, ce pornesc de la 600 de lei.

Este o nedreptate, susţin protestatarii. Ei spun că şi-au făcut treaba foarte bine, şi-au respectat termenele şi nu de puţine ori au lucrat peste program.

Potrivit conducerii APIA Buzău, fermierii, care sunt beneficiarii activităţii instituţiei, nu au avut de suferit de pe urma protestului de astăzi.

După aproximativ o jumătate de oră, angajaţii APIA au revenit în birouri, unde şi-au reluat activitatea. Protestul de astăzi, este însă, un prim semnal pe care au vrut să-l tragă pentru a-şi arăta nemulţumirea. Pe viitor însă, ei nu exclud forme mai dure de protest, inclusiv oprirea plăţilor către fermieri, dacă şi se vor tăia salariile.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ