PROTESTE ALE CONTABILILOR DIN ȘCOLI! Salarii diminuate după aplicarea noii ordonanțe

0
439

De curând, a fost pusă în aplicare o ordonanță menită să înlăture inechitățile salariale din sistemul bugetar. Vizați de noua lege sunt inclusiv contabilii șefi și secretarii șefi ai școlilor. Aceștia vor avea lefuri mai mici cu 20% în caz că își desfășoară activitatea la unități de învățământ cu mai puțin de 30 de clase. Secretarii și contabilii s-au plâns de noile salarii și sunt deciși să protesteze dacă nu se revine asupra deciziei.
Contabilii-şefi refuză să încheie statele de plată pentru salariile lunii august până când situaţia nu se va rezolva. Nemulțumirile contabililor au ajuns și la urechile reprezentanților Inspectoratului Școlar.
Pe de altă parte, în urma acestor proteste s-au aflat și salariile de până acum ale contabililor. Prilej de invidie pentru cadrele didactice, care au aflat în aceste zile că profesorii cei mai buni și chiar directorii câștigă mai puțin decât contabilii șefi.
Un exemplu concret este Cocuța Șercăianu, contabilă atât la o școlă din Cernătești, cât și la una din Mărăcineni. Pentru că unitatea de învățământ din Cernătești nu are 30 de clase de elevi, Cocuța Șercăianu va pierde multe dintre sporuri, ceea ce înseamnă un salariu mai mic cu 500 de lei.
Contabilii au fost rugați de către conducerea Inspectoratului Școlar să întocmească totuși noile state de plată astfel încât ceilalați angajați din școli să nu aibă de suferit.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ