Protocol între Patriarhia Română și Ministerul Sănătății

0
33

Preotul Spitalului Județean Buzău botează copiii abandonați
Patriarhia Română și Ministerul Sănătății au semnat un Protocol privind desfășurarea activităților de asistență religioasă creștin-ortodoxă în unitățile sanitare subordonate Ministerului Sănătății. Întrucât numărul preoților ortodocși care activează în unități sanitare, în acest moment, depășește 250, părțile au hotărât să facă demersuri comune pentru înființarea în cadrul Ministerului Sănătății a unui post de responsabil cu activitatea de asistență religioasă. Atribuțiile preotului din spital constau în vizitarea cu regularitate a bolnavilor, dialogul constant cu aparținătorii, asigurarea serviciilor religioase în cazurile de urgență dar și acordarea de asistență religioasă medicilor și a personalului din spitale.
Potrivit reprezentanților Spitaului Județean Buzău, preotul unității sanitare se ocupă și de copiii abandonați pe treptele Maternității.
Potrivit protocolului dintre Patriarhia Română și Ministerul Sănătății, va fi promovat în cadrul unităților spitalicești adoptarea unui stil de viață sănătos prin educaţie pentru sănătate şi educaţie religioasă, pacienții vor fi informați despre produsele care dăunează sănătății și în acelați timp li se va recomanda să se prezinte la medic pentru consultație de la primele simptome de boală și la consultații periodice preventive.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ