PSD A CÂŞTIGAT ALEGERILE

0
72

Partidul Social Democrat a reuşit să câştige cele mai multe şi mai importante mandate din judeţ, la alegerile locale de duminică.În judeţ, PSD a câştigat un număr de 67 de primării, dintr-un total de 87. Celelalte 20 de primării sunt împărţite între PNL, PMP, PRO România şi USR-PLUS.
Social democraţii au câştigat cele mai multe primării din judeţ. Partidul Social Democrat a ieşit învingător în municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat, unde primarii în funcţie, Constantin Toma, respectiv Sorin Cârjan, vor începe un nou mandat. Câştigător este şi preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, care, în urma alegerilor rămâne în funcţie pentru următorii 4 ani. El a obţinut 60, 37 la sută din voturi, fiind urmat de liberalul Cristi Romanescu, ce a obţinut un scor de 17,28 la sută şi de Gabriel Ionică (USR-PLUS), cu 10,93%,.
PSD şi-a asigurat majoritatea în Consiliul Judeţean, unde în alianţă cu Pro România, social democraţii au 60, 05 la sută. Partidul Naţional Liberal are16,38%, Alianţa USR-PLUS 11,20%, Partidul Mişcarea Populară 8,13%.
În Consiliul Local Buzău, PSD are, de asemenea majoritate, cu 61, 46 % PNL are 13,8%, USR 7%, PMP 6,4%.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ