PSD a câştigat în judeţ, USR PLUS, în municipiu

0
137

Partidul Social Democrat a câştigat alegerile europarlamentare, la nivelul judeţului Buzău, însă a pierdut în municipiul reşedinţă de judeţ în favoarea Alianţei USR-PLUS. Conform rezultatelor parţiale publicate de Biroul Electoral Central, social-democraţii au obţinut un scor de de 33 la sută în judeţ, fiind urmaţi de liberali şi USR-PLUS şi 23 de procente, în municipiu, unde pe primul loc se află Alianţa USR-PLUS.
BETA
Partidul Social Democrat a obţinut cel mai bun scor în judeţul Buzău. 33 la sută dintre alegători au votat în favoarea candidaţilor PSD la alegerile europarlamentare, de duminică, procent care îi clasează pe social-democraţi pe primul loc la acest scrutin. Pe locurile următoare s-au clasat, în ordine, Partidul Naţional Liberal, cu 22%, Alianţa USR PLUS, 14%, Pro România 11%, ALDE 6,7% Şi Partidul Mişcarea Populară 5,2%

Potrivit datelor Biroului Electoral Central, disponibile luni în jurul prânzului, din punct de vedere al numărului de votanţi pentru fiecare formaţiune politică în parte, situaţia este următoarea:

Situaţia este însă diferită în municipiul Buzău unde, potrivit rezultatelor parţiale, cel mai bun rezultat l-a obţinut Alianţa 2020 USR PLUS, cu un procent de 24,6. Social democraţii s-au clasat pe locul 2, cu 23 la sută din voturi. Pe locul 3 se situează Partidul Naţional Liberal, care a obţinut, în municipiul Buzău, un scor de 18,47%, Pro România, partidul lui Victor Ponta, ocup[ locul 4 cu 11,72. PMP este următorul partid în clasament, cu 6,90, iar ALDE a obţinut 5,68%.

La alegerile pentru Parlamentul European, desfăşurate duminică, 26 mai, prezenţa la urne a fost, în judeţul Buzău de 48,57%, adică 186.733 de alegători, dintr-un total de 384.449 persoane înscrise pe liste, participarea la vot fiind foarte apropiată de cea înregistrată la nivel naţional care a fost de 49,02 la sută. O participare mai scăzută s-a înregistrat, la nivelul judeţului, la referendumul naţional pe teme de justiţie, organizat în acelaşi timp cu alegerile europarlamentare. La consultarea populară convocată de preşedintele Klaus Iohannis au participat 38, 2 % dintre buzoieni. Rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare şi ale referendumului vor fi anunţate de Biroul Electoral Judeţean Buzău, cel mai probabil în cursul zilei de marţi, după centralizarea datelor din toate secţiile de votare.

Laurenţiu Marinov/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ