PSD BUZĂU CRITICĂ RECTIFICAREA BUGETARĂ

0
38

Social democraţii sunt total nemulţumiţi de recenta rectificare bugerată. Ei susţin că banii au fost împărţiţi incorect în teritoriu. Într-un comunicat de presă, PSD Buzău condamnă modul discreționar în care localitățile județ au primit bani la rectificarea bugetară, iar criteriul politic după care s-au împărțit sumele se vede imediat. În timp ce comunele administrate de primari PSD, spun social democraţii, au primit numai 250.000 lei, localitățile cu primari PNL au primit vizibil mai mulți bani, chiar și de patru ori mai mult, neexistând o explicație clară din partea guvernanților cu privire la criteriile care au dus la această împărțire. De departe, cea mai gravă situație este în cazul Municipiului Buzău, căruia Guvernul Orban nu i-a acordat nici măcar un leu.
“Primarii PSD din Buzău și cetățenii din localitățile pe care aceștia le administrează plătesc astăzi prețul loialității! În lupta cu boala, buzoienii au fost împărțiți în culori politice, în loc să fie tratați în mod egal. Astfel, am ajuns în situația incredibilă în care Municipiul Râmnicu Sărat a primit 900.000 lei, orașele Nehoiu, Pătârlagele și Pogoanele 500.000 lei, în timp ce comunei Padina care are aproximativ 4000 de locuitori i-au fost alocați 1.100.000 lei”, se arată în comunicatul PSD.
Este o decizie nedreaptă, mai spun social democraţii, în condiţiile în care banii de la Guvern ar fi terbuit să ajute comunităţile în lupta cu pandemia.
“Credem că situația este nu doar nedreaptă la adresa locuitorilor din localitățile administrate de PSD, ci chiar atentează la siguranța și sănătatea oamenilor, în contextul în care Guvernul Orban a lăsat toată responsabilitatea luptei cu noul coronavirus, exclusiv în mâna autorităților locale. De altfel, această rectificare ar fi trebuit să reprezinte un ajutor acordat administrațiilor publice locale în lupta cu pandemia de CoVid 19”.
La votul pe rectificarea bugetară, PSD va lua toate măsurile pentru a repara această nedreptate și va face tot posibilul să ajute autoritățile locale care duc greul pandemiei și al deschiderii școlilor, indiferent de culoarea politică.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ