PUI DE URS SALVATI , LA GURA TEGHII

0
41

După ce au fost eliberaţi, au fost trataţi şi eliberaţi în pădure
Misune dificilă pentru câțiva angajaţi ai unor instituții, care au participat joi la salvarea a doi pui de urs pe raza comunei Gura Teghii. Aceștia au avut de înfruntat un drum plin cu obstacole, abrupt și o ursoaică foarte agresivă pentru că puii ei erau prinși într-un ochi de sârmă. La acțiune au luat parte reprezentanți ai Primăriei Gura Teghii, ai Gărzii de Mediu, de la Direcția Sanitar Veterinară precum și efective din cadrul Jandarmeriei. Salvarea puilor s-a efectuat cu succes. În aproximativ o oră, acestia au fost redați mediului natural.
Responsabilul fondului de vânătoare din comuna Gura Teghii a sunat, joi, la 112 pentru a cere ajutorul, după ce a găsit în pădurile din zonă doi pui de urs prinși în ochiuri de sârmă. În urma apelului reprezentanți ai primăriei Gura Teghii, ai Gărzii de Mediu, de la Direcția Sanitar Veterinară, precum și efective din cadrul Jandarmeriei au ajuns la fața locului. Salvarea celor doi pui de urs din fondul de vânătoare, a fost un succes. Aceasta s-a desfășurat cu dificultate, datorită drumului greu accesibil, dar și a ursoaicei agresive care își păzea puii prinși în ochiul de sârmă. Filmul salvării celor doi ursuleţi a fost prezentat de Garda de Mediu printr-o postare pe o pagină de socializare.
GARDA DE MEDIU -FACEBOOK
S-a reușit îndepărtarea ursoaicei, tranchilzarea celor doi pui de urs, eliberarea din laț, tratarea lor si plasarea în pădure. Acțiunea a fost coordonată de către Comisariatul Județean Buzău al Gărzii de Mediu, fiind realizată de către specialiști in domeniu din Covasna, reprezentanți ai Inspectoratului Județean De Jandarmi, ai fondului de vânătoare, ai DSVSA, ai APM Buzău și autoritatea publică locală. Colaborarea bună între instituții a dus la salvarea puilor de urs.
În timpul intervenției de salvare, jandarmii montani de la postul din Nehoiu au izolat zona și au ținut departe persoanele prezente. Technicianul veterinar al Jadarmeriei a recurs la tranchilizarea celor doi pui de urs.
Intervenția a durat aproximativ timp de o oră, iar la finalul întregii operațiuni, puii de urs au fost redați mamei.

Iuliana Sîrbescu/ Robet Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ