Puncte de respiro

0
4

Buzoienii se pot adăposti împotriva caniculei în centre speciale și în farmacii
Instituția Prefectului și Direcția de Sănătate Publică informează că în județ vor fi funcționale mai multe puncte de prim ajutor, care vor fi deschise în perioada de avertizari meteorologice de vreme caniculară. Prefectul Daniel Țiclea crede că nu vor fi înregistrate probleme deosebite având în vedere că toate instituțiile au fost mobilizate în perioada următoare.
La nivelul municipiului Buzău s-a luat decizia de a fi amenajate patru puncte de prim ajutor în care buzoienii să poată beneficia de aer condiționat și apă. Tot aici asistenții medicali le vor putea oferi câteva servicii de bază cum ar fi măsurarea tensiunii arteriale sau temperaturii corporale.
Măsuri similare au fost luate și în județ.
În orașul Nehoiu s-a dispus înființarea unui punct de prim ajutor în sediul Primăriei. De asemenea, cu sprijinul Colegiului Farmaciștilor, farmaciile din județ, în perioadele caniculare, se vor constitui și în puncte de prim ajutor pentru persoanele aflate în dificultate. Pe de altă parte, în zilele caniculare, în toate municipiile și orașele județului Buzău se va mări frecvența de udare a principalelor artere de circulație, se vor monitoriza persoanele vârstnice vulnerabile la efectele caniculei și se vor crea circuite de ridicare rapidă a gunoiului menajer, urmărindu-se și menținerea curățeniei la punctele de depozitare.
Potrivit legii, punctele speciale de prim-ajutor trebuie să fie deschise din momentul în care temperaturile depășesc 35 de grade Celsius.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ