PUNȚI PERICULOASE

0
165

Sute de locuitori din cinci sate ale comunei Gura Teghii sunt zilnic în pericol, din cauza punților pe care circulă. Oamenii sunt nevoiți să le folosească pentru a traversa peste apele râurilor ce străbat comuna, însă nimeni nu are grijă să le întrețină. Unele au fost construite în urmă cu 30-40 de ani și, de-a lungul timpului, nu au fost întreținute, motiv pentru care pot ceda în orice moment.
Locuitorii din cinci sate ale comunei Gura Teghii se pun zilnic în pericol trecând punțile peste cele trei râuri care traversează localitatea și care asigură accesul spre satele Păltiniș, Furtunești, Nemertea, Gura Teghii și Varlaam. Construite în anii ‘70-’80 pe piloni din lemn sau metal și ancorate cu șufe, care pot ceda în orice moment, acestea reprezintă un real pericol pentru localnici, mai ales că sunt și la o înălțime destul de mare deasupra râurilor și au lungimi importante. În plus, pentru întreținerea lor sunt necesare zeci de mii de lei. Deși sunt construite pe domeniul public, nu există nici documente care să ateste autorizarea contruirii lor. Situația a fost prezentată de primarul Gheorghe Băcneanu, într-o ședință a Comitetului Jude¬țean pentru Situații de Urgență, care a cerut sprijin pentru adop¬tarea unei hotărâri în baza căreia să acceseze fonduri pentru finanțarea unor lucrări în regim de urgență, pentru execuția unor punți pietonale și pentru traficul ușor.
Ulterior, o comisie a verificat în teren starea celor 12 punți aflate în stare avansată de degradare, iar constatările nu au fost deloc bune.
Ca urmare, s-a consi¬derat că se impune demararea, de către comuna Gura Teghii, a lucrărilor de execuție, în regim de urgență, a unor punți ¬pie¬tonale pentru asigurarea accesului în condiții de siguranță a populației către sate din bugetul local sau alte surse de finanțare.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ