PURCEL MORT, GĂSIT LÂNGĂ TOMBEROANE

0
106

Cadavrul unui porc, aruncat lângă nişte tomberoane de gunoi, pe Aleea Industriilor din municipiul Buzău a băgat spaima în locuitorii din zonă. Purcelul de aproximativ 20 de kilograme a fost descoperit de un cetăţean care a anunţat imediat autorităţile, de teamă să nu fie vorba despre un caz de pestă porcină africană. O echipă a Direcţiei Sanitar Veterinare a mers la faţa locului şi a ridicat animalul mort de la care au fost prelevate probe pentru analize de laborator.
În timp ce inspectorii sanitar veterinari fac demersuri pentru eliminarea focarelor de pestă porcină africană din judeţ, în municipiul Buzău s-a dat alarma cu privire la o nouă suspiciune de prezenţă a virusului. Cei care au alertat autorităţile au fost locatarii unui bloc situat în Zona Industrială. Acolo, lângă tomberoane, un cetăţean a găsit cadavrul unui purcel de aproximativ 20 de kilograme. La scurt timp după ce au fost anunţate, autorităţile sanitar-veterinare au ajuns la locul unde se afla purcelul abandonat. După ce s-au echipat în costumele de protecţie, au trecut la dezinfectarea zonei şi au luat cadavrul animalului.
Direcţia Sanitar Veterinară Buzău a realizat şi o anchetă în acest caz şi au fost luate declaraţii locatarilor din zonă. Deocamdată, inspectorii nu au reuşit să afle cum a ajuns porcul mort la tomberoanele de gunoi.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ