PUTERI SPORITE PENTRU JANDARMII MONTANI! Tăietorii ilegali de lemne, luați în vizor

0
43

Pe lângă linia preventivă și cea de salvare în cazul turiștilor rătăciți, jandarmii montani au atribuții în sancționarea infracțiunilor silvice. Începând din anul 2016, jandarmii au dreptul de a opri autovehicule care transportă material lemnos, iar în acest moment se fac demersuri ca puterile oamenilor legii să sporească. Mai multe inițiative au ajuns pe masa Senatului, mai ales că tăierile ilegale de arbori sunt constatate din ce în ce mai des.
Astfel se dorește ca jandarmii să poată întocmi dosare penale alături de polițiști, procedură inexistentă în acest moment.
Mai mult, proiectul de lege depus prevede ca jandarmii montani să fie dotați cu mijloace specifice intervențiilor în cazul unor atacuri ale animalelor sălbatice. Autoritățile atrag atenția că pagubele produse de urși sau porci mistreți sunt și urmări ale defrișărilor sau ale activităților economice pe care oamenii le desfășoară în habitatul animalelor sălbatice
Dacă vor trece de cele două camere decizionale ale Parlamentului, proiectele legislative care sporesc puterile Jandarmeriei vor urma să fie adoptate și publicate în Monitorul Oficial.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ