PUTERI SPORITE PENTRU POLIŢIŞTI

0
40

Poliţiştii îşi doresc puteri sporite atunci când acţionează în stradă, ori când au de-a face cu infractorii. Un proiect de lege ce vizează creşterea autorităţii oamenilor în uniformă se află în dezbatere şi deja a provocat controverse, fiind voci care consideră că se va ajunge la abuzuri.

Poliţiştii vor o legislaţie care să-i apere în situaţiile în care trebuie să intervină în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Ei spun că legea actuală îi îngrădeşte în acţiuni şi dacă ar primi puteri sporite ar fi puşi la adăpost de eventuale atacuri ori injurii venite adesea din partea infractorilor sau scandalagiilor. Poliţiştii susţin că nu vor abuza de noile prevederi legislative.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a oferit mai multe exemple în acest sens, de la intervenţii ale agenţilor de la Rutieră, care se confruntă cu refuzuri de legitimare, ori ale poliţiştilor de la Ordine Publică, expuşi violenţei verbale, sau cazuri grele în care sînt implicaţi mascaţii.

Modificările legislative despre care se vorbeşte zilele acestea, sînt, în opinia poliţiştilor, completări necesare, având în vedere ceea ce se întâmplă în stradă în momentul de faţă. Se va ajunge astfel la un echilibru între acţiunile poliţiştilor şi ale celor cu care intră în contact direct.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ