RABLE CE NU POT FI RIDICATE

0
101

Peste 500 de maşini abandonate au fost identificate de poliţiştii locali, de la începutul anului, pe domeniul public al municipiului Buzău. Deşi reclamaţiile din partea cetăţenilor, cu privire la rablele părăsite de proprietari sunt tot mai multe, iar la nivelul administraţiei locale există un serviciu de ridicare a acestora, poliţiştii locali spun că legea îi împiedică să le urce pe platformă.
Poliția Locală reamintește cetățenilor care depun reclamaţii privind autovehicule abandonate pe raza municipiului Buzau că, nu toate maşinile abandonate pe domeniul public, pot fi ridicate. Potrivit, legii vehicul abandonat reprezintă vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unității administrativ-teritoriale de cel puțin un an de zile, al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice, din care rezultă intenția neechivocă a proprietarului sau a deținătorului legal de a renunța la exercitarea drepturilor sale asupra vehiculului. Precizările vin în contextul în care, în ultima perioadă, tot mai mulți buzoieni reclamă autovehicule ca fiind abandonate într-un anumit loc de o lună, trei luni sau șase luni. De la începutul anului s-au înregistrat peste 500 de sesizări de acest fel, însă, cele care erau părăsite de mai puţin de un an nu au putut fi ridicate.

În astfel de situații nu pot fi luate măsuri deoarece acest lucru ar însemna încălcarea legii. Din cele 534 autovehicule abandonate sau fără stăpân sesizate de la începutul acestui an, 145 nu s-au încadrat în prevederile legale, 365 fiind ridicate de proprietari ca urmare a demersurilor efectuate de polițiștii locali, iar restul de 24 sunt în lucru. Polițiștii locali acționează permanent pe această linie, fiind preocupați de soluționarea cazurilor de autovehicule abandonate pentru a elibera cât mai multe locuri de parcare, dar și pentru că aceste mașini sunt în multe situații adevărate focare de infecție”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale.
Cetățenii pot sesiza în continuare astfel de aspecte , dacă au cunoștință că autovehiculele în cauză sunt abandonate în locațiile respective de peste un an de zile, așa cum prevede legea.
Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ