RACHETĂ URIAȘĂ CONSTRUITĂ DIN MATERIALE RECICLABILE

0
101

Jos Volkers (Ios Folcărs), un muzician olandez stabilit în Buzău de doi ani a construit o rachetă uriașă din materiale reciclabile, care va ajunge într-o expoziție din Amsterdam. Aceasta este copia identică a celei mai mari rachete folosite în cel de-al Doilea Război Mondial. Artistul a construit componentele rachetei la Gura Teghii, unde locuiește, iar într-o hală din Prahova, asamblat-o. Zilele trecute imensa creație a luat startul spre Olanda, din orașul Pătârlagele, unde localnicii curioşi s-au strâns să vadă imensa rachetă ecologică. Artistul olandez a povestiti cu drag despre creația sa.
Prieteni de suflet și prieteni dragi i-au fost alături în aceste momente deosebite, printre ei și ambasadorul Germaniei împreună cu familia.
Cu o lungime de 14 metri, racheta este umplută elementele principale necesare vieții: semințe, spori, nutrienți și apă, toate adunate din munții Buzăului. Este construită din lemn, cânepă și alte materiale reciclabile.
Startul cursei spre cel mai mare oraș al Olandei, Amsertdam, a pornit cu un plan bine pus la punct.
Jos Volkers are 37 de ani și în urmă cu doi ani s-a mutat în 2018 în comuna Gura Teghii împreună cu soția sa. Pasionat de natură și artă, în munții nepoluați ai Buzăului, artistul a găsit inspirația necesară pentru crea acest inedit proiect.

Iuliana Sîrbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ