RAM, în faliment

0
102

Buzoienii se gândesc să stea în frig
Regia Autonomă Municipală, una dintre cele mai mari societăți pe care Primăria Buzău le-a administrat, cu un portofoliu de zeci de mii de apartamente, se află în pragul falimentului. O spune un consilier local care atrage atenția că deși cheltuielile cu subvenția pentru căldură au scăzut drastic, ca urmare a debranșării forțate a apartamentelor din municipiu, factura la căldură va crește peste cea din anii precedenți.
Regia Autonomă Municipală, societatea de care au beneficiat zeci de mii de buzoieni, se află în faliment. Racordați la sistemul centralizat au mai rămas în jur de 4000 de apartamente, majoritatea în cartierul Micro 14. Anii trecuți, majoritatea buzoienilor care beneficiau de agentul termic au fost forțați de primărie să își achiziționeze centrale termice de apartament sau alte soluții de încălzire, motivul fiind subvenția pe care municipalitatea nu mai putea să o suporte. Iată că după zeci de mii de debranșări, facturile la cele câteva mii de apartamente rămase în sistem nu au scăzut, ba din contră au explodat.
Reprezentanții RAM TERMO-VERDE au precizat anterior că de vină pentru creșterea prețului la facturi se face gazul și energia electrică, resurse care la rândul lor sunt mai scumpe. Chiar și așa, presiunea subvenției pe bugetul primăriei nu mai este atât de mare încât să nu suporte cheltuielile cu 4000 de apartamente. O veste ar veni din direcția autorităților centrale care încearcă scăderea TVA la căldură de la 19 la 5 la sută, o dată cu acordarea altor beneficii pentru cetățeni.
Potrivit unor conislieri locali, la acest moment din ce în ce mai mulți buzoieni se gândesc să stea în frig pe perioada iernii având în vedere facturile mari pe care le vor deconta la RAM.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ