RAM în prag de faliment, UE vrea sistem centralizat

0
64

Rețelele de distribuție reabilitate, zac în conservare
Uniunea Europeană ar putea în curând interzice centralele termice de apartament ca urmare a emisiilor de carbon generate de încălzirea rezidențială. Cu toate că semnalele au fost trase cu ceva timp în urmă, sistemul centralizat de distribuție a energiei termice, cel care este agreat la nivel European, în municipiul Buzău a fost aproape distrus. Astfel, buzoienii au fost decuplați forțat de la sistem, au fost puși în situația de a-și cumpăra centrale pe gaz iar acum autoritățile vor trebui să se gândească la repunerea în funcțiune a vechiului sistem, care la Buzău a fost modernizat în proporție de aproape 100%.
După ce au fost decuplați de la sistem, buzoienii care și-au făcut credite pentru centralele de apartament ar putea fi puși în situația de a le închide. Uniunea Europeană vrea să reducă cu orice preț emisiile de carbon iar centralele pe gaz ar urma să fie interzise într-un viitor nu foarte îndepărtat.
Prin urmare, dacă Uniunea Europeană recomandă sistemul centralizat de distribuție a energiei termice, atunci decizia de decuplare forțată a buzoienilor de la sistem se va dovedi dezastruoasă.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ