RAM nu se mai transformă

0
118

Regia Autonomă Municipală nu se mai reorganizează. Cel puţin nu în perioada imediat următoare, pentru că transformarea într-un SRL al Primăriei, decisă prin vot de consilierii municipali, nu este posibilă din punct de vedere legal. O eroare strecurată în actele depuse la Registrul Comerţului face ca hotărârea privind reorganizarea RAM, în societate cu răspundere limitată, să fie revocată într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal.
Consiliul Local Municipal Buzău se va reuni la sfârşitul acestei săptămâni, într-o şedinţă extraordinară. Pe ordinea de zi se află, printre alte proiecte, şi cel cu privire la revocarea hotărârii din 30 mai, privind reorganizarea Regiei Autonome Municipale, din „regie”, în societate cu răspundere limitată. Revocarea se impune din cauza unor erori cu privire la forma juridică a viitoarei societăţi a Primăriei, înscrisă la Registrul Comerţului. Concret, în expunerea de motive ce însoţeşte proiectul de hotărâre se arată că:
„Hotărârea nr. 158/30 mai 2019, a fost promovată pentru o societate cu răspundere limitată, în timp ce rezervarea de denumire, la Registrul Naţional al Registrului Comerţului a fost dată pentru o societate pe acţiuni, aspecte ce au ieşit la iveală la momentul la care s-a dorit înmatricularea societăţii rezultate ca efect al reorganizării regiei”.
Aceasta însă nu este singura eroare. Rezervarea de denumire expirase cu o săptămână înainte de aprobarea reorganizării în Consiliul Local Municipal, mai exact pe 22 mai, în condiţiile în care hotărârea a fost adoptată pe 30 mai. Conform hotărârii ce urmează să fie anulată, Regia Autonomă Municipală urma să se reorganizeze sub forma unei scocietăţi comerciale sub denumirea de Compania de Energie Termică SRL Buzău. Potrivit primarului Constantin Toma decizia este impusă de lege.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ