RĂNIŢI DE EXPLOZIA PETARDELOR

0
21

Bilanţ îngrijorător al autorităţilor după Sărbătorile de iarnă. Şapte persoane din judeţul Buzău au fost rănite de petarde. Printre cei care au avut de suferit ca urmare a folosirii incorecte a materialelor pirotehnice se numără atât copii cât şi adulţi. Petardele care i-au băgat în spital pe aceştia s-au găsit din abundenţă, în pofida încercărilor poliţiştilor de a ţine sub control comerţul cu astfel de dispozitive.
Astfel, la Buzău în perioada sărbătorilor, în cadrul acţiunii naţionale “Foc de artficii”au indisponibilizate, poliţiştii au confiscate peste o tonă de de articole pirotehnice, din categoriile interzise, în valoare de peste 67.000 de lei și a fost retrasă autorizaţia de funcţionare pentru unul din punctele de lucru ale unei societăţi comerciale autorizate.
Problema accidentelor produse de folosirea petardelor a devenit, zilele acestea un subiect naţional, după ce câteva mii de persoane au semnat o petiţie on-line prin care se cere interzicerea comercializării şi folosirii petardelor pe întreg teritoriul României. Iniţiatorii petiţiei propun ca vânzarea şi folosirea de către persoanele fizice să fie posibilă doar în cazul artificiilor cu flacară rece, care nu sunt periculoase. Restul tipurilor de artificii să fie folosite exclusiv de către persoane autorizate şi doar în locuri special amenajate.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ