RĂNIȚI LA SERVICIU

1
250

Condițiile de muncă improprii și accidentele de muncă afectează și piața muncii din județul Buzău. Un buzoian și-a găsit sfârșitul în timpul activității, iar alții suferă de boli profesionale provocate de substanțele cu care lucrează și pentru care nu se asigură o protecție eficientă a salariaților.
Vremurile în care angajaţii rămâneau timp îndelungat la acelaşi loc de muncă au trecut. Acum, buzoienii îşi schimbă serviciul destul de des. Printre multele motive care îi fac să aleagă alte slujbe se află salariul necorespunzător față de volumul mare muncă, dar și condițiile de la serviciu care pot conduce la deteriorarea stării de sănătate sau, chiar mai rău, la decesul angajatului. Cauzele identificate de inspectorii de muncă care au condus la accidente de muncă au fost efectuarea necorespunzătoare de comenzi și manevre sau căderea de la înălțime prin dezechilibrare.
Comparativ cu anul 2017, inspectorii de muncă au constatat o scădere a numărului de accidente de muncă, cu toate că s-a menținut la același nivel, numărul persoanelor accidentate. În anul 2018, au fost înregistrate în județul Buzău două accidente colective.
Domeniile de activitate indicate de inspectorii de muncă ca având probleme și în care s-au înregistrat înbolnăvirea ori decesul angajaților din cauza condițiilor improprii de la locul de muncă sunt industria metalurgică, colectarea, tratarea și eliminarea deșeurilor, industria construcțiilor metalice, fabricarea produselor textile.

DENISA IRIMIA/ ANDREI METELEANU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. ITM ar trebui sa verifice cum a fost posibil ca la primaria Berca sa se acorde spor de 15 la suta pentru conditii vatamatoare pentru toti angajatii de la paznici pana la secretare. Acuma cand sta pe capul lor curtea de conturi primarul lea cerut la angajati sa aduca adeverinte de la medic ca sint bolnavi. De trei ani contabilul, secretarul si primarul sint pusi pe jaf din banul public. Felicitari echipei de la conturi ca s-au prins ca au dea face cu niste excroci pusi pe capatuiala.

LĂSAȚI UN MESAJ