Autorităţile judeţene au prezentat astăzi conducerii Prefecturii un amplu raport privind rezultatul acţiunilor întreprinse în perioada sărbătorilor de iarnă, în ceea ce priveşte activitatea de comercializare a produselor alimentare şi nealimentare tradiţionale. Deşi inspectorii au constatat mai multe neregului şi au aplicat sancţiuni unor comercianţi, concluzia a fost că sărbătorile au fost sigure din punct de vedere sanitar veterinar, dovadă că nu au fost înregistrate cazuri de toxiinfecţii alimentare ca urmare a consumului de produse din comerţ şi din gospodării.
Echipele mixte de control formate din reprezentanţii instituţiilor abilitate în acest domeniu au dat numeroase amenzi şi avertismente. Printre cele mai frecvente nereguli se numără neîntreținerea spațiilor de lucru, lipsa elementelor de identificare și de etichetare a produselor, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, manipularea acestora fără respectarea regulilor de igienă, neasigurarea monitorizării temperaturii optime la care acestea trebuie păstrate, neidentificarea spațiilor de lucru și neelaborarea procedurilor de bune practici de igienă. (Laurenţiu Marinov)