Răspunsul Parchetului după protestul de miercuri

0
8

Soferul ramane in arest
Zeci de adolescenți au protestat miercuri în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău după ce un sofer a accidentat mortal un elev în vârstă de 15 ani. Evenimentul rutier s-a produs pe un drum dintre municipiul Buzău și Vadu Pașii iar șoferul, potrivit unor surse se afla în stare de ebrietate. Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile însă magistrații Judecătoriei Buzău au dispus continuarea cercetărilor sub arest la domiciliu. Punerea în libertate a stârnit revoltă, motiv pentru care tinerii au organizat un protest în fața parchetului local, instituția care poate ataca decizia instanței.
“Urmare articolelor apărute în mediul on-line a unor publicații de știri locale referitoare la protestul desfășurat … în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, față de eliberarea din arest a persoanei care la data de 09 decembrie 2022, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, a accidentat mortal un tânăr în vârstă de 15 ani, pe raza comunei Vadu-Pașii, județul Buzău, comunicăm că împotriva încheierii instanței de judecată, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău a formulat contestație încă de la data pronunțării” se arată în comunicatul de presă.
În urma accidentului, bărbatul a fost testat cu aparatul Drager rezultând o alcoolemie de 1.20 alcool pur în aerul expirat. Potrivit unor informații, după recoltarea probelor biologice, a reieșit o îmbibație alcoolică dublă.
După proteste, joi magistrații Judecătoriei Buzău au decis ca șoferul cercetat pentru producerea accidentului mortal de pe data de 9 decembrie 2022 să rămână în arest preventiv

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ