RATA ȘOMAJLUI, ÎN SCĂDERE, LA BUZĂU

0
48

La Buzău, rata șomajului este dublă față de media pe țară. Cu toate acestea, este în scădere față de anul trecut, iar după estimările specialiștilor, va continua să scadă până la finele anului 2020.
În municipiul Buzău, în ceea ce privește situația locurilor de muncă la final de an 2019, începutul lui 2020, media pe zi se situează la 300-350 de locuri de muncă vacante. Aproximativ 90% dintre acestea sunt generate de platforma industrială a municipiului Buzău.
La nivel național, rata șomajului este de 3%, iar la Buzău este dublă. În evidență și plată în județul Buzău sunt în jur de 11.000 de persoane, dintre care 1000 beneficiază de șomaj indemnizat.
De asemenea, șomajul de iarnă sau șomajul temporar a dispărut. În această perioadă, foarte multe persoane și-au găsit locuri de muncă.
Naveta a ajuns să se facă și de la 100 de kilometri distanță, astfel că oamenii vin să muncească la Buzău şi din localităţi îndepărtate ale judeţului. Faptul că liniile de transport urban de călători au fost extinse și în zona rurală a contribuit la facilitarea accesului forței de muncă.

ANDEERA ZALESCHI/ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ