Rata șomajului în scădere

0
24

Buzăul mai câștigă câteva locuri pe scara națională a șomajului
Criza sanitară suprapusă peste criza economică a transformat județul Buzău într-un fanion al localităților cu cele mai multe persoane fără un loc de muncă. Pe parcursul anului trecut, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău anunța un nefericit loc întâi în topul șomajului pe județe. Vestea bună este că în acest an lucrurile și-au mai revenit iar rata șomajului a scăzut cu fiecare loc de muncă ocupat.
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău a făcut un anunț îmbucurător, în situația în care măsurile impuse de autorități din pricina pandemiei au condus la nenumărate disponibilizări în rândul angajaților, cu precădere cei din industria HORECA. Față de anul precedent, rata șomajului a scăzut considerabil.
Cel mai probabil, persoanele care și-au pierdut locurile de muncă pe parcursul anului trecut s-au orientat către alte domenii. În ultima vreme, la nivel de județ mai mulți operatori din zona comerțului sau a industriei au organizat mini-burse de ocupare a unor locuri de muncă.
Numai pe parcursul lunii septembrie au fost înregistrate peste 700 de angajări, reprezentând 10 la sută din totalul locurilor de muncă ocupate la nivel de județ, de la începutul anului și până în prezent.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ