RATA ȘOMAJULUI, STABILIZATĂ

0
112

Piața muncii a înregistrat o adevărată schimbare, în ultimii doi ani, la Buzău. După ce ani la rând, județul nostru a avut o rată a șomajului ce nu scădea sub 10 la sută, acum cifra a ajuns la 6 procente. Veștile venite de la specialiști ne spun că aceasta cifră se va stabiliza, iar cei aflați în căutarea unui loc de muncă vor avea de unde alege, atât anul acesta, cât și la începutul anului viitor.
Piața muncii a cunoscut o schimbare radicală, în ultimii doi ani. Buzăul a ocupat, ani la rând, un loc fruntaș în topul județelelor cu rata șomajului cea mai ridicată. 10 procente era cifra pe care reprezentanții Agenției Județene de Ocupare a Forței Muncă o avansau ori de câte ori vorbeau despre rata șomajului. Numai că, în vara acestui an, a scăzut la 6 procente. Vestea și mai bună este că, finalul acestui an și începutul lui 2020 vor fi la fel de bune, singura problemă fiind cei 10 mii de bneficiari ai venitului minim garantat.
În schimb, șomerii care beneficiază de indemnizație își vor găsi ușor o slujbă. Agenții economici sunt într-o continuă căutare de forță de muncă, așa că șomerii nu vor trebuie să aștepte prea mult până se vor integra, din nou, pe piața muncii.
În prezent, județul Buzău are peste 11 mii de șomeri, însă dintre aceștia, aproape 10 mii sunt beneficiari ai venitului minim garantat.

Denisa Irimia/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ