RĂTĂCITĂ ÎN PĂDURE

0
64

Forțe impresionante s-au mobilizat, în acest final de săptămână, la Bisoca pentru a căuta o fetiță dispărută în pădure. Sute de polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari au scotocit pădurile din zonă alături de părinții și rudele fetei de aproape 9 ani. Abia după o noapte de căutări, copila a fost găsită într-o poieniță, la mare distanță de casă. Aceasta a fost identificată din elicopterul Inspectoratului general de Aviație de către copilot, după semnalemnetele transmise de familie.
Desfășurare impresionantă de forte, în acest final de săpătămână, în zona de nord a județului, în căutarea unei fetițe de aproape 9 ani, din Bisoca, dispărută vineri seară. Fetița a fost căutată de 130 de polițiști, 50 de jandarmi, circa 20 de pompieri, dar și de peste 30 de voluntari localnici, de paznici de vânătoare, care au scotocit pădurile din zonă alături de părinți și rude. De asemenea, s-a solicitat prezența unui elicopter care a survolat zona. Pe lângă câinii de urmă, au fost folosite inclusiv o dronă și camerele de termoviziune ale pompierolor și jandarmilor, dar fetița era de negăsit.
Nicoleta Ploscaru, în vârstă de opt ani și zece luni din satul Recea, comuna Bisoca, fusese văzută pentru ultima dată vineri, în jurul orei 17:00, de bunica ei. Fata ar fi plecat de acasă către tatăl ei, aflat la coasă pe un deal situat la circa 200 de metri de casă. Bărbatul le-a spus polițiștilor că a trimis-o pe fiica sa înapoi acasă. Nu a mai intrat însă în curte, ci ar fi pornit spre bunicul ei, care cosea la o distanță de 500 de metri de locuință. Bunica ar fi zărit-o și a întrebat-o unde merge, iar fetița i-ar fi răspuns că se duce către bunicul ei. Din acel moment, nimeni nu mai știa nimic de copila de 8 ani. Familia s-a îngrijorat când a observat că fata nu a ajuns în locul în care a spus că va pleca și au alarmat autoritățile.
De atunci, fetița a fost căutată de peste 200 de oameni, care au reușit să o și găsească, într-o poieniță din Bisoca, la mare distanță de casă. A fost identificată din elicopterul Inspectoratului General de Aviație de către copilot, cu ajutorul unui polițist de la Serviciul de Investigații Criminale, după semnalmentele transmise de familie. Copila era teafără și nu prezenta urme de violență pe corp, fiind speriată. Ea și-a petrecut noaptea rătăcind prin pădurile din zonă.
Copila a fost predată unui echipaj de Ambulanță pentru investigații sumare, apoi a fost încredințată familiei.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ