RÂU DE GUNOAIE

0
92

Râuri de gunoaie, din cauza inundațiilor, în județ. Ploile din ultima perioadă au adus pe râul Buzău tone de gunoaie. La intrarea în localitățile așezate de-a lungul Drumului Național 10, se observă adevărate insule de sticle de plastic, ambalaje și crengi. Toate au fost aduse din amonte, unde a plouat foarte mult.
Ploile căzute în această vară arată cât de murdar este mediul înconjurător. Ignoranța oamenilor capătă proporții din ce în ce mai mari și, mai grav, nu se iau măsuri astfel încât să se limiteze dezastrul. Un exemplu în acest sens îl reprzintă câteva imagini surprinse de trecători pe râul Buzău. La intrarea în comuna Berca, s-au format, zilele acestea, adevărate insule de sticle de plastic, ambalaje, dar și crengi. Toate aceste gunoaie au fost aduse din amonte, unde a plouat foarte mult în ultima perioadă. Apa scursă de pe versanți a adunat gunaoiele de prin satele de munte și le-a împrăștiat pe tot cursul râului. Imaginile au ajuns și la autorități, care spun că toate au fost adunate din curțile oamenilor.
Ba mai mult, autoritățile buzoiene cred că cea mai mare cantitate de gunoi a fost adusă din județul învecinat Covasna. Responsabilii cu protecția mediului spun că vor demara controale pentru a se vedea exact de unde a apărut cantitatea impresionantă de gunoaie pe râul Buzău.
Un alt factor care a condus la un asemenea dezastru ori nu este cunsocut de autorități ori acestea nu doresc să devină public. Multe dintre comunele din județ nu au constract cu o firmă de salubrizare care să preia resturile menajere și să le transporte la o groapă de gunoi amenajată. Cele mai multe administrații și-au înființat serviciu propriu de salubrizare. O mașină de gunoiu preia resturile de la porțile localnicilor, însă, de cele mai multe ori, acestea sunt revărsate la marginea comunelor, fără ca nimeni să ia nicio măsură, în ciuda faptului că este o practică ilegală.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ