RĂZBOI AL DECLARAŢIILOR

0
43

PNL şi PSD se contrează pe tema numirii directorilor de şcoli
Președintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu reacţionează la recentele declaraţii ale social democraţilor, cu privire la numirea directorilor de şcoli. Lideri ai PSD au declarat într-o conferinţă de presă că liberalii au întocmit liste cu cei care urmează să fie instalaţi în posturile de directori şi că s-a face presiuni asupra celor care se află în prezent la conducerea unităţilor de învăţământ pentru a intra în PNL.
Deputatul PSD Romeo Lungu a adus grave acuzaţii la adresa PNL, joi într-o conferinţă de presă, cu privire la numirile politice, la conducerea şcolilor din judeţ, care ar urma să aibă loc în această vară. Pesedistul suţine că liberalii ar avea chiar o listă cu persoane ce ar urma să fie puse în funcţii de director, după expirarea mandatelor actuale.
Comentarii pe această temă a făcut şi primarul Buzăului, Constantin Toma, preşedinte al organizaţiei municipale PSD, care îi acuză pe liberali că fac presiuni asupra actualilor directori pentru a-i racola.
Replica liberală nu a întârziat să apară. Deputatul Gabriel Avrămescu, preşedintele PNL Buzău le-a răspuns acid social democraţilor. Printr-o postare pe pagina sa de Facebook, liderul liberal acuză discursul pesedist pe care îl cataloghează drept mincinos și lipsit de dovezi despre cum PNL Buzău ar fi pregătit o listă cu directori de pus în funcții.
“Cum îndrăznește să vorbească PSD despre „o listă de numiri politice” în rândul directorilor de școli?
Cum e posibil să aibă tupeu tocmai PSD, care ar trebui să fie ULTIMUL în măsură să deschidă un astfel de subiect, să tragă de urechi un alt partid care și-ar pune oamenii pe anumite posturi?
Cum? (…) Pe lângă discursul mincinos, stupid și fără absolut nicio dovadă despre cum PNL Buzău ar fi pregătit o listă cu directori de pus în funcții după expirarea mandatelor actualilor directori, ceea ce este, însă, culmea tupeului este gașca de psd-iști care s-a adunat să țipe de după gard.
Care este dovada acestor declarații mincinoase? Unde este lista asta de care știu băieții de la PSD, dar pe care eu nu am văzut-o niciodată?
Repet: #PNL Buzău nu are pregătită o listă cu oameni de partid care să le ia locul directorilor de școli ale căror mandate urmează să expire.
#PNL este partidul care a reglementat concursurile pe bază de competențe pentru directorii de școli, iar ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a promovat prin ordonanță de urgență, criteriile de competență pentru promovarea acestora.
Motiv pentru care, îi rog pe cei de PSD să TACĂ!”
Mandatele tuturor directorilor de unităţi de învăţământ se încheie în luna august. Până la 1 septembrie, Inspectoratul Şcolar Judeţean va face numirile în funcţie pentru cei care vor conduce instituţiile până la organizarea concursului pentru ocuparea posturilor de director.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ