Război sângeros între două familii de romi

0
91

A fost măcel seara trecută pe Aleea Grădinilor din municipiul Buzău unde trăieste o importantă comunitate de romi. Pe fondul unor certuri mai vechi care s-au consumat dincolo de graniţele tării, două familii si-au plătit politele acasă la Buzău. A fost nevoie de interventia mascatilor pentru a pune punct episodului extrem de violent. Oamenii legii au intocmit dosar penal pentru vătămare corporală iar azi 4 persoane au fost reținute.

Bătaie cu bâte şi săbii pe Aleea Grădinilor. Scandalul s-a produs ieri seară iar la faţa locului au fost dislocate mai multe echipaje de poliţie, jandarmi şi mascaţi pentru a calma spiritele.

O familie de romi a fost pur şi simplu snopită în bătaie, în propria locuinţă de un alt clan din cauza unor poliţe mai vechi. Totul ar fi plecat de la un scandal monstru care a avut loc în Suedia. Întorși acasă, un grup format din zece romi, bărbați și femei, au vrut să se răzbune pe rudele lor care ar fi vrut să le dea foc într-un ghetou din țara scandinavă. Furioși, cei reveniți la Buzău au vrut să-și regleze conturile cu rivalii lor, intrând în casa acestora în care se mai aflau şi cîţiva copii mici.

Victimele agresiunilor au povestit cum romii au pătruns în locuinţă înarmați cu săbii. În timpul încăierării, o femeie a fost tăiată la o mînă, iar trei bărbați au fost snopiți în bătaie. Orbiţi de furie, povestesc victimele, agresorii ar fi vrut la un moment dat să lovească cu sabia şi un copil abia născut.

La faţa locului au ajuns mai multe ambulanţe care au acordat ajutor celor răniţi în timpul scandalului.

 

Poliţia a deschis dosar penal pentru vătămare corporală și distrugere. 4 agresori au fost reţinuţi în dimineaţa acestei zile.

Ulterior persoanele reţinute au fost conduse la sediul Poliţie Municipiului Buzău. Agresorii şi-au chemat avocaţii pentru a încerca să se împace cu victimele şi să renunţe la plîngeri. Nu este singurul scandal de acest gen care s-a petrecut în municipiul Buzău. În urmă cu trei ani, pe 23 august, două clanuri de romi s-au bătut în plină stradă, în apropierea Gării din Buzău.

S-au folosit de săbii, cuţite şi bîte, doi dintre bătăuşi ajungînd în stare gravă la spital. Unul dintre răniţi a murit pe masa de operaţie după ce a fost înjunghiat de mai multe ori în zona pieptului şi la picioare. Atunci scandalul ar fi pornit de la faptul că cel care a fost ucis cumpărase o casă iar vecinul său, tot de etnie romă, l-ar fi obligat să plătească o taxă de protecţie pentru că urma să se mute chiar lîngă el.

În acelaşi timp mai multe confruntări între romi şi autorităţi  au avut loc chiar în curtea Spitalului Judeţean, ultima dată la sfîrşitul lunii iunie a acestui an. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ